Jeugdafdeling

Onder de jeugd blijkt schaken steeds populairder te worden! Het laatste seizoen hebben leden van onze vereniging op tien basisscholen in de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden schaakles verzorgd voor een uitermate enthousiaste jeugd. De toegenomen belangstelling blijkt ook uit het jaarlijkse toernooi van de Onderwijsstichting KempenKind, waaraan de laatste keer meer dan 100 kinderen hebben deelgenomen.

Voor kinderen die niet alleen op school maar ook daar buiten willen schaken, heeft schaakclub Bladel in 2019 ook een jeugdafdeling opgericht. Hierin wordt elke week les gegeven, competitie gespeeld en zijn er gedurende het jaar verschillende schaak toernooien gepland.  

Het schaken voor de jeugd organiseren we op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in Cultureel Centrum Den Herd in Bladel. Deze avond bestaat uit een half uur schaakles en een half uur wedstrijdjes spelen.

We hebben vijf schaaktrainers beschikbaar en daarmee de mogelijkheid kinderen in te delen op leeftijd en speelsterkte. Voor degenen die dat graag willen, kunnen er diverse schaakdiploma’s worden behaald.

Kortom: heb je zin om op een leuke manier schaken te leren of om je in het schaken verder te bekwamen? Dan nodigen we je graag uit om op een donderdag om 19.00 uur in Den Herd een keer binnen te lopen. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.

Mocht je in een later stadium alsnog lid willen worden van onze vereniging, dan bedraagt de contributie € 40,-- voor de rest van het seizoen, inclusief schaakles en lesmateriaal.

We stellen het op prijs als je je tevoren even aanmeldt via e-mail: schaakverenigingbladel@gmail.com

Graag tot ziens!

P.S. ook geïnteresseerde senioren nodigen wij uit om op een donderdag met onze vereniging kennis te komen maken, en wel vanaf 20.00 uur.